Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

fredag 25 januari 2013

Kulfi - indisk glass

Kulfi är en indisk glass som kan ha olika smaksättningar. Denna Kulfi är söt och mycket mäktig så jag gör den i små portioner. Receptet kommer från Taffel.se.


4 små portioner

2 dl söt kondenserad mjölk
1½ dl grädde
½ dl mjölk
1/4 tsk kardemummakärnor
1liten nypa saffran

pistaschnötter

Mangosallad:
2 mango
1 nypa saffran
2 msk hackad mynta

Blanda kondenserad mjölk, mjölk, grädde och saffran i en kastrull och koka 2 min (vispa hela tiden så den ej bränner vid). Mortla kardemumman och häll i den i smeten. Låt svalna i ett vattenbad. Glassen kan frysas direkt eller köras i glassmaskin innan den ställs i frysen. Frys ca 3 timmar.

Skär mangon i bitar och blanda med saffran och hackad mynta. Låt stå och dra 1 timme.

Servera Kulfin med mangokompotten och hackade pistagenötter.

2 kommentarer: