Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

söndag 20 januari 2013

Shortbread

De skotska klassiska små kakorna, Shortbread, är enkla men mycket goda. Själv fick jag upp ögonen för kakorna på en resa till Skottland för två år sedan, där slank det ner en och annan kaka och kopp te.

Detta är ett recept som kommer från den trevliga kokboken "Tofvehult drömmen om ett kafé".



200 g mjukt smör
1½ dl socker
3½ dl mjöl
2 dl majsstärkelse

Rör smör och socker poröst, blanda i övriga ingredienser till en smidig deg. Kavla ut degen till en ca ½ cm tjock kvadrat, skär i avlånga bitar och nagga försiktigt med en gaffel. Grädda i 175 grader i 15-20 min, kakorna ska precis börja mörkna men de ska fortfarande vara ljusa när de är klara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar