Kulfi är en indisk glass som kan ha olika smaksättningar. Denna Kulfi är söt och mycket mäktig så jag gör den i små portioner. Receptet kommer från Taffel.se.
4 små portioner
2 dl söt kondenserad mjölk
1½ dl grädde
½ dl mjölk
1/4 tsk kardemummakärnor
1liten nypa saffran
pistaschnötter
Mangosallad:
2 mango
1 nypa saffran
2 msk hackad mynta
Blanda kondenserad mjölk, mjölk, grädde och saffran i en kastrull och koka 2 min (vispa hela tiden så den ej bränner vid). Mortla kardemumman och häll i den i smeten. Låt svalna i ett vattenbad. Glassen kan frysas direkt eller köras i glassmaskin innan den ställs i frysen. Frys ca 3 timmar.
Skär mangon i bitar och blanda med saffran och hackad mynta. Låt stå och dra 1 timme.
Servera Kulfin med mangokompotten och hackade pistagenötter.
Fin bild!
SvaraRadera/Emma
Tack Emma!
Radera