Det här receptet blev jag tipsad om av min svåger och det var riktigt gott! Lasagnen blir lite lyxig med grädde i ostsåsen och med de färska lasagneplattorna. Rosmarin och fetaost ger den lite annorlunda karaktär som är kul som omväxling. Receptet kommer från alltommat.se men jag har ökat mängden fetaost i såsen något.
1 lök
3 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
olja el smör till stekningen
3 msk färsk hackad rosmarin
400 g chilikryddade krossade tomater
1 dl chilisås
1 tsk salt
2 krm peppar
Ostsås:
5 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk maizena majsstärkelse
4 msk vatten
150 g fetaost
ca 300 g färska lasagneplattor
ca 100 g fetaost att strö över lasagnen
Hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök och köttfärs i smör el olja, tillsätt rosmarin, krossade tomater och chilisås och låt sjuda 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Ostsås: Koka upp mjölk och grädde. Blanda maizena och vatten och red av mjölkblandningen. Tillsätt fetaosten och låt den smälta.
Varva köttfärs, lasagneplattor och ostsås i en form, avsluta med lasagneplattor och ostsås. Smula över fetaost och grädda i 225 grader i ca 20 min. Servera lasagnen med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar