
Salladen serveras här till chipotlemarinerat grillat kött och med tzatziki till, det är absolut en sommarhöjdare.
Förbered inför grillningen av köttet:
4 pers
ca 800 g fläskytterfilé
Putsa filén. Lägg den i marinad och låt ligga medan du sätter igång grillen och låter den få ordentlig glöd. Grilla till innertemperaturen är 70 grader. Vira in köttet i folie och låt vila 5 min.
Risonisallad, ca 4 port
3 dl risoni
2 paprikor (röd och gul)
1 squash
2 st halomi
2 msk olja
2 msk citronsaft
½ tsk salt
ca 1 krm peppar

Koka risonin enligt anvisningar. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar. Blanda allt i en skål. Skär halomi och grönsaker i stora bitar, grilla dem så de får fin färg. Pensla gärna även grönsakerna med lite marinad under grillningen. Skär halomin och grönsakerna i mindre bitar och blanda i dem i risonin.
Servera köttet och salladen med tzatziki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar