500 g mandelmassa
200 g mjukt smör
½ dl socker
5 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 persikor
100 g hallon
Glasyr:
3 dl florsocker
1 ½ msk vatten
1 msk passerade hallon (ca 25 g hallon före passering)
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med smöret. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet. (Blandningen kan göras i en matberedare om så önskas, då behöver inte mandelmassan rivas innan utan den körs direkt i matberedaren med smöret.) Häll smeten i en smord och brödad form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
Kärna ur och skär persikorna i bitar. Tryck ner persikor och hallon i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den lossas och får kallna på galler.
Glasyr: Passera 25 g hallon genom en finmaskig sil. Kasta bort kärnorna. Blanda florsocker, vatten och 1 msk passerade hallon och rör till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan och låt stelna.
200 g mjukt smör
½ dl socker
5 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 persikor
100 g hallon
Glasyr:
3 dl florsocker
1 ½ msk vatten
1 msk passerade hallon (ca 25 g hallon före passering)
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med smöret. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet. (Blandningen kan göras i en matberedare om så önskas, då behöver inte mandelmassan rivas innan utan den körs direkt i matberedaren med smöret.) Häll smeten i en smord och brödad form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
Kärna ur och skär persikorna i bitar. Tryck ner persikor och hallon i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den lossas och får kallna på galler.
Glasyr: Passera 25 g hallon genom en finmaskig sil. Kasta bort kärnorna. Blanda florsocker, vatten och 1 msk passerade hallon och rör till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan och låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar