Fettisdagen närmar sig med stormsteg. I år blir det en lättare variant av semla hemma hos oss, cupcakesemlor. Inte så mycket jobb, men ack så god!
12 st cupcakes
75 g smör
3 ägg
2 dl socker
6 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 ½ tsk stött kardemumma
1 ½ dl mjölk
Till servering:
mandelmassa
mjölk
vispgrädde (ev. en nypa socker)
florsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör i äggsmeten, tillsätt mjölken och sist smöret. Fördela smeten i 12 cupcakeformar, grädda i 20-25 min.
Servering:
Skär av en hatt på var cupcake, gröp ur lite inkråm från kakorna. Blanda inkråm, mandelmassa och lite mjölk till en smidig kräm (gaffel är smidig att använda). Fyll hålen med mandelmassekrämen. Vispa grädde och lägg på. På med hatten och pudra florsocker över cupcakesemlorna.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar