Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

söndag 29 december 2013

Apelsincheesecake med pepparkakskross

Nu är julhelgen förbi och snart är det nyår. Oj så fort ett år går! Bloggen har inte direkt blomstrat under detta året, det har helt enkelt inte blivit tid över att fotografera och skriva då vår lilla tjej har tagit mycket av uppmärksamheten det senaste året. Därtill kollapsade datorns skärm, vilket inte har gjort det hela enklare. Min förhoppning är att jag ska få lite mer tid framöver för att skriva ner de recept jag har liggande, men tiden får avgöra hur det blir med det... Med anledning av de sporadiska inläggen så vill jag passa på att tipsa om att Lisas kök finns på Facebook. Där lägger jag ut ett inlägg så fort jag publicerar något nytt recept.

Det brukar bli mycket pepparkakor i juletider, men jag tycker även det brukar bli liggande en del pepparkakor efter jul som inte riktigt är lika goda längre då julen är förbi. Har du pepparkakor kvar som du vill bli av med så passa på ett göra denna cheesecake. Ett gott sätt att bli av med pepparkakorna. :)
Receptet kommer från ica.se.


Ca 10 bitar

4 dl grädde
4 ägg
2 dl socker
400 g färskost
rivet skal av 1½ apelsin
150 g pepparkakor + några för garnering

Vispa grädden. Skilj gulorna från äggvitan. Vispa gulorna och socker pösigt, blanda i osten och apelsinskalet. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd först ner grädden i ostblandningen och sedan äggvitorna.
Krossa pepparkakorna.

Klä en form med plastfolie. Häll i smeten och strö över de krossade pepparkakorna. Ställ i frysen minst 4 timmar.

Före servering, stjälp upp kakan på ett fat och ta bort plasten. Strö lite krossade pepparkakor över kakan. Låt stå framme något innan servering.

1 kommentar: