I år testade jag pepparkakssmak på mina Biscotti. Det blev ännu en lyckad smaksättning på de goda kakorna. Jag passade även på att göra en sats Saffranbiscotti. Kakorna kommer njutas till andra adventsfikat i helgen tillsammans med årets årgångsglögg, ska bli spännande att se vad Dalarna smakar.
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1 äggula
1 äggvita
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ msk kanel
½ msk ingefära
½ tsk kryddnejlika
½ tsk kardemumma
100 g mandel
Smält smöret och låt svalna något. Vispa smör och
socker, tillsätt ett ägg i taget samt äggulan. Blanda de torra ingredienserna och häll i
dem i äggsmeten. Rör ihop. Dela degen i två delar. Tryck ut den till
två längder, platta till lite. (Degen är kladdig, mjöla händerna om det
behövs när degen ska hanteras.) Pensla med den överblivna äggvitan.
Grädda i ca 40 min i 175 grader. Tag ut plåten och sänk temperaturen
till 100 grader. Skär längderna i ca 1 cm tjocka diagonala bitar. Lägg
bitarna med snittytan upp. Torka kakorna i ca 45 min. Förvara kakorna
torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar