Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

onsdag 15 maj 2013

Citron- och skaldjurspasta

Ibland behövs genvägar, kanske för att orken tryter, kanske för att tiden inte räcker till. Detta är en väldigt god genväg, en superlätt pasta som passar lika bra till vardags som till fredagskvällen med ett glas vitt vin till.


4-5 port

500 g färsk tagliatelle
2 burkar räkor/kräftstjärtar i lag (tot ca 340 g)
2 st Kelda mild citronsås
1 liten purjolök
1 msk fiskfond
2 msk hackad dill (t.ex. fryst)
salt och peppar

Hacka och stek purjolöken lätt i en gryta. Häll i citronsåsen, fond och hackad dill, smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning. Häll av spadet från skaldjuren och häll i dem i såsen precis innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar