Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

onsdag 24 april 2013

Hallonsorbet

Denna hallonsorbet är syrlig och god och dessutom lätt att göra.


Månadens sötsak har temat "rött" så detta blir mitt bidrag dit.


300 g frysta hallon
1½ dl socker
½ dl vatten
1 msk citronsaft

Häll hallon, socker och vatten i en gryta, värm tills hallonen blivit ordentligt mjuka. Mixa till en puré och sila därefter genom en finmaskig sil så att kärnorna försvinner. Tillsätt citronsaften och låt purén svalna helt. Häll purén i en glassmaskin och kör i ca 20 min, frys tills sorbeten ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar