Körsbärssoppan är en lätt efterrätt som kan serveras i liten mängd men som ändå ger mycket smak. Passa på att smaka den när körsbären börjar mogna. Soppan ska serveras kall så soppan bör lagas ett tag innan servering. Det är en perfekt efterrätt att förbereda dagen innan gästerna kommer.
4 mindre portioner
3 dl vatten
1 st stjärnanis
1 kanelstång
½ vaniljstång
½ dl rött vin
100 g ljust muskovadosocker
½ msk citronsaft
250 g urkärnade sura körsbär
1 dl vispgrädde
1 tsk socker
1 krm mald kardemumma
Koka upp vatten, kryddor och vin. Tillsätt citronsaft, socker och körsbär. Låt soppan sjuda 10-15 min, ta bort eventuellt skum med en hålslev eller sked. Ta upp kryddorna och mixa soppan slät med en stavmixer. Låt soppan kallna. Innan servering, vispa grädden med socker och kardemumma löst. Servera soppan iskall, med kardemummagrädden och ev. ett knäckflarn. | |
---|---|
gott!
SvaraRadera