Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

torsdag 26 juli 2012

Smakrik körsbärssoppa

Detta är en smakrik körsbärssoppa som jag gör på sura körsbär. Originalreceptet är på vanliga körsbär, vilket jag inte testat då vi inte har annat än sura körsbär på tomten. Jag kan tänka mig att man kan dra ner på sockret lite om körsbären inte är sura. Orginalreceptet har jag hittat på www.alltommat.se

Körsbärssoppan är en lätt efterrätt som kan serveras i liten mängd men som ändå ger mycket smak. Passa på att smaka den när körsbären börjar mogna. Soppan ska serveras kall så soppan bör lagas ett tag innan servering. Det är en perfekt efterrätt att förbereda dagen innan gästerna kommer.


4 mindre portioner

3 dl vatten
1 st stjärnanis
1 kanelstång
½ vaniljstång
½ dl rött vin
100 g ljust muskovadosocker
½ msk citronsaft
250 g urkärnade sura körsbär

1 dl vispgrädde
1 tsk socker
1 krm mald kardemummaKoka upp vatten, kryddor och vin. Tillsätt citronsaft, socker och körsbär. Låt soppan sjuda 10-15 min, ta bort eventuellt skum med en hålslev eller sked.
Ta upp kryddorna och mixa soppan slät med en stavmixer. Låt soppan kallna.
Innan servering, vispa grädden med socker och kardemumma löst.
Servera soppan iskall, med kardemummagrädden och ev. ett knäckflarn.2 kommentarer: