Detta är en enkel festlig kycklinggryta som jag tycker ska serveras med färsk pasta och en fin parmesan.
Receptet har legat och väntat på mig i min första självinköpta kokbok "Das grosse Pastakochbuch" (Stora pastakokboken) i massor av år, men det var först när jag blev bjuden på rätten hos ett par goda vänner som jag upptäckte den. Det här receptet är dock något modifierat från originalet.
ca 6 port
1 grillad kyckling
ca 6 champinjoner
4 salladslökar
1 pkt bacon
1 msk (rågad) mjöl
4 dl grädde
3 dl vatten
1 dl vitt vin
1 hönsbuljong
salt och peppar
Tillbehör:
parmesan
färsk tagliatelle
Rensa kycklingen och skär den i bitar. Tvätta champinjoner och lök och skär i skivor, skär baconen i små bitar. Stek bacon, tillsätt lök och champinjoner och stek tills det fått lite färg. Häll på mjölet och blanda ut det i pytten. Tillsätt grädde, vatten, vin, buljong samt kycklingen. Låt koka upp och låt puttra 5-10 min.
Smaka av med salt och peppar. Servera med tagliatelle och riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar