Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

torsdag 15 december 2011

Strutssnittar

Detta är riktigt goda snittar som passar till exempelvis glöggfesten. Det rökta strutsköttet ger god smak, men det går lika bra att byta ut det mot rökt hjort eller ren. Receptet hittade jag i Allt om Mats julspecial.



20 st
150 g rökt struts
1 kruka gräslök
200 g färskost
1 msk riven pepparrot
1 krm salt
1 krm svartpeppar
vörtbröd

Skär köttet i små tärningar och hacka gräslöken fint. Blanda kött, lök, pepparrot och färskosten. Smaka av med salt och peppar. Stansa ut runda skivor vörtbröd, lägg på en klick röra och garnera ev. med några gräslöksstrån el annan färsk krydda (på kortet är det färsk timjan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar