Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

lördag 11 juni 2011

Rabarbermojito

Rabarbermojito fanns med i förra numret av Allt om Mat, så jag var tvungen att testa. Det blev en lyckad variant på Mojito som passar bra i rabarbertider.

Jag hade inte en tanke på att man kan göra egen sirap, men det var väldigt lätt så det kanske jag ska testa fler gånger fast med andra smaker... ingefära kanske... Hmm, jag undrar om Ingefärsmojito kan vara något... Jag återkommer med resultatet så småningom (om det blir en lyckad kombination).
Rabarbersirap, till ca 4 drinkar

500 g rabarber
3 dl socker
1 dl vatten

Skär rabarberna i bitar. Lägg allt i en gryta och koka upp. Låt sjuda i ca 10 min. Sila massan och pressa till sist ut den sista saften. Häll tillbaka saften i grytan och koka till sirapsliknande konsistens, ca 5 min. Låt kallna.

Rabarbermojito 1 drink

½ lime
6 cl ljus rom
ca 6 myntablad
2 msk rabarbersirap
is
fruktsoda el bubbelvatten
1 msk rabarbersirap

Dela limen i klyftor. Lägg lime, mynta, 2 msk sirap och rom i ett glas och muddla (mosa med en muddler) det, man kan också hälla det i en mortel och stöt det. Fyll på glaset med is och soda/vatten och ringla över 1 msk rabarbersirap. Garnera med en kvist mynta och en rabarberstjälk.

1 kommentar:

  1. Det finns en drink med ingefära och ginger ale som heter Moscow mule om du gillar ingefära =)

    SvaraRadera