Grunden till denna goda gratäng hittade jag hos The Pioneer Woman (som så ofta har jag ändrat lite i receptet). Crème fraichen ger gratängen en lite syrlig smak som passar bra ihop med den lite söta smaken hos tomaterna och syran blir mycket mer framträdande än om den skulle blandats med köttfärssåsen. Det här sättet att göra gratäng på kommer jag försöka lägga på minnet.
400 g köttfärs
500 g passerade tomater
1 kött fond du chef
1 krm svartpeppar
ca 280 g fjärilspasta el liknande
2 dl crème fraiche
250 g keso
4 salladslökar
½ tsk salt
1 krm peppar
ca 2 dl lagrad riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningar.
Stek köttfärsen, blanda i tomaterna och fond och låt putra 5 min, smaka av med peppar.
Skiva löken. Blanda keso, crème fraiche och lök, smaka av med salt och peppar. Blanda i den färdigkokta pastan. Häll pastan i en gratängform, häll över köttfärsen och bred ut den ovanpå pastan, strö över osten. Grädda i ca 15 min eller tills osten fått fin färg.
Servera med en sallad.
Gott!! Agnes åt två portioner 👍
SvaraRadera