Den här grytan får en underbar smak, nästan så man inte vill sluta äta... Koka köttet så det blir riktigt mört, räcker inte tiden i receptet till så utöka koktiden något.
ca 1 kg kött (exv. högrev)
salt, peppar
1 stor gul lök
5 dl vatten
1 ½ dl chilisås
1-2 msk chipotle paste
1 msk tomatpure
2 kött fond du chef
5 dl matlagningsgrädde
½ lime
1 röd paprika
ca ½ tsk salt
Skär bort senor och stora fettbitar fett från köttet, skär det i små bitar. Stek köttet i smör, salta, peppra och lägg sedan över det i en större gryta. Skör löken i mindre bitar, stek den mjuk och lägg över i grytan. Häll i chilisås, chipotle, tomatpure och fond och rör runt. Häll på vattnet och låt koka upp. Koka i minst 1 timma.
Köttet ska vara rätt mört nu, är det segt så koka ½ timma till.
Häll i grädden. Skär paprikan i bitar och lägg i den. Låt koka ytterliga ½ timma. Smaka på köttet för att se om det är tillräckligt mört. Smaka av med limesaft och salt. Servera grytan med ris och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar