Här kommer ett gott recept på tjocka revben, de kanske kan passa till din söndagsmiddag i helgen...
ca 6 port
ca 2 kg tjocka revben
ca 2 liter vatten
2 ½ msk piffi allkrydda
Sås:
6 dl sky
3 dl grädde
2-3 msk vinbärsgelé
3 msk mjöl (+ 1,5 dl kall sky till toppredning)

Tag upp köttet. Försök ta bort en del av fettet i skyn, det görs lätt genom att låta skyn svalna så att fettet stelnar till på ytan. Häll sky, grädde och gelé i en gryta, koka upp. Smaka på såsen, tillsätt mer grädde om den behöver en rundare smak. Rör ut mjölet i kall sky alternativt vatten. Vispa i toppredningen i såsen då den sjuder, tag lite i taget tills du tycker såsen är lagom tjock. Om det behövs, smaka av med salt och peppar (oftast ger piffi allkryddan så mycket smak att det inte behövs).
Om revbenen svalnat kan de värmas genom att koka med i såsen ett tag. Servera revbenen med kokt potatis, sås, grönsaker och vinbärsgelé.
TACK för detta recept. Har använt det säkert tio gånger nu och det blir lika smarrigt varje gång. :)
SvaraRaderaKul att höra att du tycker om det!
Radera