Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

fredag 25 mars 2011

Frasiga våfflor

Idag är det våffeldagen så här har det ätits våfflor. Jag tänkte dela med mig av receptet trots att det nu är lite sent, men för er som kanske vill äta våfflor i helgen i stället.

Vi hade våffla med caviar till förrätt och klassisk våffla med grädde och sylt till efterrätt.
Caviarvåfflorna gör jag på en caviar-tång-blandning för att romen ska få en något mildare smak. Det går naturligtvis även bra att endast använda tång om man vill det.

Frasvåfflor, 6-8 laggar
125 g smör
2 dl mjölk
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 dl kallt bubbelvatten

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl och bakpulver med mjölk och hälften av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och slutligen smöret. Grädda och lägg på galler.Ca 8 hjärtan:

1 burk röd caviar
1 burk röd tång (vegetarisk caviar)
1 burk creme fraiche
1 röd lök
dill och citron till garnering

Blanda rom och tång. Finhacka löken. Dela våfflan i hjärtan. Lägg en sked caviarblandning, en sked creme fraiche och en hög lök på ett hjärta. Dekorera med dill och en citronbit. Servera ett eller två hjärtan till var person.


Jag har alltid ätit våfflor som fika/mellanmål, men våfflor är ockå en perfekt avslutning på middagen. Det kanske blir för mäktigt med en hel våffla, ta då i stället ett eller två hjärtan. Servera med grädde och din favoritsylt. Idag valde jag jordgubbssylt, men jag varierar gärna med hallonsylt, hjortronsylt eller plommonsylt.


1 kommentar: