Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

måndag 7 mars 2011

D-bollar

Jag älskar Delicatobollar! Jag vill helst hitta ett recept som är precis som Delikatobollen, men det är inte helt lätt (kanske på grund av diverse tillsatser). Detta är ett recept som är en god bit på vägen tycker jag. För att inte förväxla dem med originalet kallar jag dem för D-bollar.
Jag gör bollarna små så de passar som det där lilla extra till en kopp kaffe efter maten.


D-bollar, ca 25 st små:
3, 75 dl havregryn
100 g smör
1, 25 dl socker
½ msk vaniljsocker
½ msk kakao
knappt 2 msk kaffe

Kokos eller pärlsocker att rulla bollarna i.

Mixa havregrynen väl i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa samman. Forma till små bollar och rulla dem i kokos eller pärlsocker. Ställ dem i kylen för att stelna.
(Rullas bollarna i pärlsocker kan kakaomängden ökas något för att få fram chokladsmaken.)

Observera att de färdiga, kylda bollarna är godare än degen, så ät inte upp allt då du håller på att baka dem. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar