Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

måndag 14 mars 2011

Blåbärsswiss

Denna goda blåbärsswiss blev jag bjuden på i helgen. Mängderna är ungefärliga, anpassa efter ditt tycke och smak.


4 port.
ca 125 g färska amerikanska blåbär (alt. svenska)
ca 75 g frysta, tinade
2  dl vispgrädde
2 dl lätt creme fraiche
ca 24 maränger, krossas
50-75 g vit choklad, riven

Blanda alla blåbären. Vispa grädden och riv chokladen. Varva alla ingredienser i ett glas, toppa med några blåbär och choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar