Detta goda recept hittade jag på Min goda sida. Det blev fantastiskt gott så detta är garanterat en rätt som jag kommer göra flera gånger framöver. Jag har reviderat receptet lite efter eget tycke.
4 port.
4 kycklingfiléer
2 pkt bacon
200 g naturell färskost
3/4 msk grönpeppar i lag (krossad)
1 krm salt
Sås:
6 dl matlagningsgrädde (ev. hälften matlagning, hälften visp)
1 msk grönpeppar i lag (krossad)
1 krm salt
1 fond du chef kött
1-2 tsk soja
Krossa gönpepparkornen i en mortel. Blanda alla ingredienserna till såsen och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt om du tycker det behövs.
Krossa grönpepparkornen i en mortel. Blanda den med färskosten och salt. Skär en ficka i kycklingfiléerna och fyll den med röran. Linda in filéerna i bacon och bind ihop dem med ett band. Stek kycklingen så den får fin färg, lägg sedan i en ugnssäker form och häll över såsen. Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20 min.
Servera med klyftpotatis eller hasselbackspotatis och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar