Detta är en mycket god och lätt gryta som passar utmärkt att servera i bröd. Lite omväxling till den vanliga kebabben med sås.
Denna rätt fungerar utmärkt att tillreda på stormkök om man ska ut och tälta. Hacka lök och vitlök i förväg och lägg det tillsammans med rätt mängd tomatpuré och paprikapulver i en liten burk. Sedan är det bara att steka på köttet, tillsätta burkens innehåll samt cocktailtomater och vatten, och låta småputtra. Ha med salt och peppar för att smaka av. Snabbt och lätt!
Grundreceptet kommer från zeinaskitchen.se men här är receptet något förändrat.
600 g kebabkött
800 g cocktailtomater på burk
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 tsk paprikapulver
Ca 2 dl vatten
Salt, peppar
Till servering:
Tortillabröd
Crème fraiche
Fetaost
Grönsaker (t.ex. sallad, tomat, gurka, paprika)
Hacka lök och vitlök. Bryn köttet, tillsätt lök och vitlök. Tillsätt coctailtomaterna, puré, buljongtärning, paprikapulver samt vatten och låt grytan puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera i bröd med tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar