Imorgon är det 4 oktober, kanelbullens dag. Har du inte tid att baka kanelbullar så rekommenderar jag denna goda sockerkaka som alternativ. Det är en saftig kaka som smakar kanel, är lite syrlig och söt, och doftar fantastiskt.
175 g smör, rumsvarmt
2½ dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4½ dl mjöl
1 dl socker
3 msk kanel
25 g smör
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret och sockret fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget, därefter gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och blanda i smeten.
Blanda socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröda en form. Häll i hälften av smeten, strö över hälften av sockerblandningen, häll på resten av smeten och avsluta med att strö på den sista sockerblandningen. Dela smöret i mindre bitar och lägg uppe på kakan.
Grädda i 50-60 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar