Detta har verkligen blivit en favoriträtt här hemma. En lätt men supergod rätt som barnen glatt äter, och som passar lika bra en vardag som på helgen med ett glas vitt vin till.
Receptet kommer från arla.se.
Fisk:
700g torsk
ca 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
2 morötter
100 g rotselleri
1 liten lök
2 msk smör
6 dl syrad grädde 15 %
salt, peppar
ev. 1/2 dl dill (kan uteslutas)
ris till servering
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg torsken i en form, salta, peppra.
Hacka löken fint, skala och tärna morötterna och rotsellerin i tärningar (ca 1/2 cm). Fräs grönsakerna i smör i en kastrull utan att de tar färg. Häll på grädden och låt koka i 5 min. Häll såsen över fisken. Ställ in i ugnen i ca 30 min. Hacka dillen och strö den över fisken innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar