Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

måndag 10 juni 2013

Chilitryffel

Len tryffel med en mild smak av chili.


200 g choklad
3/4 dl grädde
1 chilifrukt
1 msk honung
kakao

Hacka chokladen och lägg den i en bunke, tillsätt honung. Skär bort stjälken från chilin och skär den i bitar. Häll grädde i en kastrull och lägg i chilibitarna, låt koka upp. Tag av från värmen och låt dra 5-10 min, sila bort chilin och koka upp grädden på nytt. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills chokladen smält helt. Ställ smeten i kylen några timmar eller över natten. Forma tryffeln till kulor och rulla dem i kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar