Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

torsdag 14 februari 2013

Vaniljhjärtan till Alla hjärtans dag

Nybakade vaniljhjärtan är underbart gott! Ett litet bakverk som passar bra till Alla hjärtans dag.

Hjärtan kan förberedas och förvaras i kylen innan de ska gräddas (tag då ut dem i god tid så de hinner få rumstemp innan de sätts in i ugnen). Receptet kommer från Sju sorters kakor.


Ca 14 st

4 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
200 g smör

Vaniljkräm enligt receptet nedan eller marsánkräm.
Florsocker till garnering

Blanda mjöl och socker. Arbeta snabbt in smöret i mjölblandningen till en smidig deg. Låt vila i kylen en stund. Gör vaniljkrämen (eller marsánkräm enligt beskrivning på förpackningen) under tiden, se nedan.

Smörj hjärtformar. Kavla el tryck ut degen ganska tjock (ca 3 mm). Klä formarna med deg, klicka i krämen och lägg på ett lock av deg. Baka kakorna i ca 15 minuter. Ta ut kakorna och knacka försiktigt ut dem ur formarna när de svalnat något. Pudra över florsocker. Servera dem gärna ljumna.


Vaniljkräm:
1,5 dl grädde
2 tsk socker
1 äggula
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker


Blanda allt utom vaniljsockret. Låt sjuda tills det blir en tjock kräm (ej koka), vispa under tiden. Låt svalna och vispa i vaniljsockret..

Smaklig Alla hjärtans dag!

2 kommentarer:

 1. Jag älskar vaniljhjärtan! Men har bara gjort det en gång.. Kommer ihåg att det kändes som att degen bara smälte när jag försökte få ut den i formarna...
  Men dina ser fina ut =)
  /Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte varit med om att degen känts så som du beskriver den (har gjort denna deg ett antal gånger), min deg har smidigt gått att trycka ut i formarna och även göra lock av.

   Med tanke på hur gott det är med vaniljhjärtan så kanske det är värt ett nytt försök... :)
   Lycka till!
   /Lisa

   Radera