Detta är en lite krämig fisksoppa kryddad med saffran, basilika och timjan. Grundreceptet hittade jag på Tasteline, men som vanligt har jag ändrat om lite i ingredienslistan.
Soppa kan passa bra i juletider då det annars äts mycket tung julmat, och då passar det också bra med en soppa kryddad med saffran.
ca 6 port
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
5 potatis
1 påse saffran
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk hummerfond
2 msk fiskfond
1 flaska matlagningsvin (33 cl)
5 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
400 g vit fisk
300 g lax
150-175g skalade räkor
Hacka purjolök och vitlök och stek dem i smör utan att de tar färg. Tillsätt kryddor, vatten, vin, grädde och crème fraiche och låt koka upp. Skala och skär morötter och potatis i bitar, lägg dem i soppan och låt koka 10 min. Skär fisken i kuber och lägg i dem i soppan. Koka ytterliga 5-10 min, el till fisken är färdigkokt. Servera med ett gott bröd.
Lät för mig som en konstig kombination men kanske är gott?
SvaraRadera