Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

söndag 18 september 2011

Värmande kycklingsoppa

Ruggiga höstdagar som denna passar det bra med en värmande soppa. Detta är en soppa som värmer upp kroppen både genom sin värme och hettan från chilifrukterna.

Om det blir soppa över som ska sparas till dagen efter så blanda inte ihop pastan och soppan förrän den ska värmas.
4 portioner

1 gul lök
2 selleristjälkar
1 jalapeño
1 grön chili
ca 2 msk olivolja
4 tomater
½-1 grillad kyckling
4 dl pastaskruvar
1 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning kycklingbuljong
1 dl grädde
ca 1 tsk salt
peppar
riven parmesan till servering

Koka upp vatten till pastan.  Hacka lök, jalapeño, chili och tomater. Skiva sellerin. Rensa och dela kycklingen i mindre bitar. Koka pastan al dente, häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Stek lök, selleri, jalapeño och chili i olja ca 5 min (de ska inte ta färg), tillsätt tomaterna och låt puttra ca 5 min (tomaterna ska ha kokat sönder). Häll i vatten, buljongtärningar och kyckling, låt koka upp och sjud i 5 min. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Lägg pastan i soppskålar och häll på soppan.
Servera soppan med riven parmesan och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar