Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

söndag 3 april 2011

Tomatsås till pizza

Ska man göra egen tomatsås till pizzan får man inte kräva att maten ska vara klar på 15 min.  Det är inte värst jobbigt att göra egen tomatsås, men den måste stå och puttra en halvtimma. Nät jag gjorde denna satsen frös jag in hälften, så nästa gång vi ska göra en snabb pizza på Hönökaka så kan vi ändå använda hemlagad tomatsås.



Till 2 plåtar pizza.

2 burkar körsbärstomater
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
ca 1 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
½ msk oregano
1 krm svartpeppar

Hacka lök och vitlök. Blanda allt i en gryta. Mosa tomaterna och låt koka ihop i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar (men tänk på att pizzadegen ofta är lite salt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar