En solgul soppa med smak av spiskummin. Se till att du väljer goda majskorn, de påverkar soppans slutresultat. Servera med stekt bacon och vitlöksbröd.
2 port (4 förrättsport)
1 liten lök
1 vitlök
380 g majs på burk
1 grönsaks fond du chef
Ca 3 dl vatten
1/2 dl creme fraiche
1/4 tsk spiskummin
1/4 tsk salt
Peppar
Chiliflakes
Finhacka lök och vitlök, stek dem mjuka i smör. Tillsätt majs och stek dem också lite. Häll i vatten, buljong och creme fraiche och låt koka någon minut. Mixa soppan och smaksätt med kryddorna.
Stekt bacon att servera till.
Vitlöksbröd:
2 rågade msk Bregott
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt, peppar
Vitt bröd
Blanda och bred på brödet. Grilla i ugn tills det fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar