Får man röra över är den perfekt att blanda med pasta och lite riven ost och gratinera i ugnen.
Kycklingröra:
1 grillad kyckling, i bitar
3 dl creme fraiche
1 dl remuladsås
½ dl majonäs
1 ½ tsk curry
1 tsk salt
140 g majs
2-3 dl gröna ärtor, lätt kokta
½-1 gul lök, finhackad
Laxröran gjorde min mamma och den var min favorit när jag var liten.
Kycklingröra:
1 grillad kyckling, i bitar
3 dl creme fraiche
1 dl remuladsås
½ dl majonäs
1 ½ tsk curry
1 tsk salt
140 g majs
2-3 dl gröna ärtor, lätt kokta
½-1 gul lök, finhackad
Blanda ihop creme fraich, remulad, majonäs, curry och salt. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av.
Servera till bakad potatis.
Mosa/riv sönder laxen med en gaffel. Tillsätt creme fraich, majonnäs, dill och lök. Smaka av med salt och peppar. Rör sist i ärtorna. Smaka av igen.
Laxröra:
250-300 g lax
2 dl creme fraiche
1/1-1 dl majonäs
1/2 dl fryst dill el1 dl färsk dill, klippt
1/2 finhackad gul lök
1 krm peppar
Ca 1/3 tsk salt
Ev 1-2 dl ärtor
Mosa/riv sönder laxen med en gaffel. Tillsätt creme fraich, majonnäs, dill och lök. Smaka av med salt och peppar. Rör sist i ärtorna. Smaka av igen.
Servera till bakad potatis.
Kul recept, ska genast provas! Vi har börjat käka bakad potatis igen efter långt uppehåll men haft idétorka på tillbehör :)
SvaraRadera