Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

lördag 9 september 2017

Citronpaj

En supergod paj med frasigt skal och sur-söt fyllning. Pajen är smidig att förbereda några timmar eller en halv dag innan servering.

Pajskal:
125 g smör
2 ½ dl mjöl
½ dl florsocker

Sätt ugnen på 175 gr. Arbeta samman delen i en matberedare. Tryck ut i en form med avtagbara kanter och grädda i ugnen, i 15-20 min.

Fyllning:
2 ägg
2-2 ½ dl socker
1 msk rivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
½ tsk bakpulver
1 krm salt

Till servering:
florsocker
grädde

Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i pajskalet och grädda ca 25 min. Täck pajen med folie om den blir för mörk i kanterna.
Låt svalna. Pudra med florsocker innan servering. Servera med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar