Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

måndag 22 maj 2017

Rabarberpaj med vit choklad

Nu har rabarbern börjat komma ordentligt här hemma, så i helgen gjorde vi den första rabarberpajen på egna rabarber. Så underbart gott! Detta är en rabarberpaj som får det där lilla extra genom den vita chokladen. Väl värd att testa.

Smulpaj:
175 g smör
4 dl mjöl
1,5 dl socker
1 tsk äkta vaniljsocker

ca 50 g vit choklad

Fyllning:
ca 400 g rabarber
ca 1/2 dl socker
1 msk potatismjöl

Ansa rabarberna och skär dem i mindre bitar. Strö över potatismjöl och socker och blanda runt lite. Hacka chokladen i ca 1/2 cm stora bitar, strö över.
Kör ingredienserna till smuldegen i en matberedare, smula degen över rabarberna.
Grädda ca 25 min i 175 gr.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar