Italienska köttbullar i tomatsås, en fredagsfavorit för både barn och vuxna här hemma. Servera med ett glas rött och njut!
Köttbullar:
500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 dl finriven parmesan
1/2 riven lök
2 vitlöksklyftor, pressade
1 ägg
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
Låt ströbröd och mjölk svälla några minuter. Blanda i övriga ingredienser och sist köttfärsen. Blanda till en smet. Stek stora köttbullar på medelvärme.
Tomatsås:
3 vitlöksklyftor, pressade
3 msk tomatpuré
1 krm chiliflakes
2 burkar krossade tomater
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk rosmarin
1 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
Fräs vitlök, tomatpuré och chiliflakes. Tillsätt övriga ingredienser, låt koka ihop.
Till servering:
Pasta, tex Mezze Maniche el Ragatoni
Basilika
Parnesan
Koka pastan enligt anvisningarna, servera med köttbullarna, tomatsåsen, basilika och riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar