Visst kan det vara smidigt att bara köpa en bytta med potatissallad till flintasteken någon gång när man varken har tid eller ork att göra något själv. Men nog är det betydligt godare med hemlagad potatissallad och kanske lite roligt att bjuda på om det till exempel kommer gäster. En kall potatissallad kan förberedas i god tid innan mattillfället. Då får kocken lite mer tid över till umgänge i stället för att bara stå i köket när gästerna kommit.
Detta är en kall, krämig potatissallad på nypotatis. Den går att förbereda dagen innan om det skulle behövas. Den kan kanske passa till grillningen i helgen... eller varför inte till en rostbiff...
4 port
Ca 12 st medelstora potatisar
2 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
1 msk hackad dill
ca ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 salladslökar + 1 till garnering
Skölj potatisen och dela den i stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten.
Blanda crème fraiche, majonnäs, dill och hackad salladslök. Smaka av med salt och peppar. Häll av potatisen och låt den svalna något. Blanda potatisen med röran, garnera med skivad salladslök och ställ i kylen fram till servering.
hur mycket potatis har du till detta
SvaraRaderaMarie
Får ursäkta det väldigt sena svaret. Jag har uppdaterat receptet nu.
SvaraRadera