Vissa rätter från barndomen sätter sig i minnet. För mig är det de goda maträtterna jag främst minns, t.ex. mammas kycklinggryta, kompisens mammas viltköttfärssås, kompisens mormors köttfärspannkaka, skolans skinksås med pasta och den panerade fisken med kall sås. Jag kommer även ihåg skolans trädgårdsmästargryta, den var vegitarisk och serverades med ris. Den här grytan är något liknande och också väldigt god.
4-6 port
1/4 savoikålhuvud
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 squash
5 champinjoner
2 nävar frysta gröna bönor
4 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärning
Ca 8 dl vatten
Salt, peppar
Ev. såsredning
Stek grönsakerna i omgångar, lägg över i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka 1/2 h. Smaka av med salt och peppar, red ev med såsredning.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar