En underbar kycklinggratäng som har gått hem hos alla vi bjudit, både stora som små.
Vitlökarna är milda, men också lätta att ta bort för de som inte vill ha dem.
1 kg kyckling
salt, vitlökspeppar
1/2 burk inlagda vitlökar i chili
10 soltorkade tomater i olja
Sås:
5 dl crème fraiche
2 dl thai sweet chilisås
1 dl chilisås
1/2 tsk salt
1 krm vitlvökspeppar
2 st mozzarella
Basilikablad
Till servering:
stor pasta, t.ex fusilloni
Skär kycklingen i stora bitar, salta och peppra och stek dem så de får lite färg, lägg i en ugnsform. Skiva tomaterna. Lägg tomater och vitlökarna över kycklingen. Blanda ihop såsen och häll över. Skiva osten och fördela över kycklingen. Grädda i ugnen 200 gr i ca 30 min. Tag ut och riv över basilikablad.
Servera med pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar