Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

onsdag 22 juli 2020

Trädgårdsmästargryta

Vissa rätter från barndomen sätter sig i minnet. För mig är det de goda maträtterna jag främst minns, t.ex. mammas kycklinggryta, kompisens mammas viltköttfärssås, kompisens mormors köttfärspannkaka, skolans skinksås med pasta och den panerade fisken med kall sås. Jag kommer även ihåg skolans trädgårdsmästargryta, den var vegitarisk och serverades med ris. Den här grytan är något liknande och också väldigt god.

4-6 port

1/4 savoikålhuvud
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika 
1 squash
5 champinjoner 
2 nävar frysta gröna bönor
4 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärning
Ca 8 dl vatten

Salt, peppar
Ev. såsredning

Stek grönsakerna i omgångar, lägg över i en gryta.  Tillsätt övriga ingredienser och låt koka 1/2 h. Smaka av med salt och peppar, red ev med såsredning. 
Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar