Detta blir en god och smakrik pulled beef eller pork då den få stå till sig under natten. Görs den samma dag som den ska ätas får den inte riktigt lika mycket smak så jag rekommenderar verkligen att tillaga den dagen innan.
Grundreceptet kommer från Kryddburken, men jag har modifierat det något.
Tips:
Harissa finns både på tub och i konservburk. Då jag har köpt harissa på burk har jag fryst in det som blivit över. Då kan man ta upp den frysta klumpen och skära av en bit då man behöver.
Grundreceptet kommer från Kryddburken, men jag har modifierat det något.
Tips:
Harissa finns både på tub och i konservburk. Då jag har köpt harissa på burk har jag fryst in det som blivit över. Då kan man ta upp den frysta klumpen och skära av en bit då man behöver.
ca 1 kg högrev, fransyska el fläskkarré
½ dl olivolja
½ dl ketchup
1 msk rödvinsvinäger
2 msk råsocker
1 msk harissa
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 msk nymalen svartpeppar
2 msk Tonys krydda
½ tsk salt
1 gul lökLägg köttet i en lergryta eller annan ugnssäker gryta med lock. Blanda ingredienserna till såsen och häll över köttet. Skala och skär löken i klyftor och lägg i grytan. Täck grytan med lock och tillaga köttet i ugnen, 120 gr i 9-10 timmar. Låt köttet svalna i vätskan och ställ det i kylskåpet under natten. Värm på köttet i vätskan igen då det är dags att äta, ca 100-150 gr i ca 30 min, täck köttet med ett lock eller aluminiumfolie. Tag upp köttet från vätskan och dra isär det (löken kan vara med om så önskas).
Servera med t.ex:
tortillabröd/pitabröd
sallad
tomat
rödlök
rostad lök
majs
picklad rödlök
kebabsås
tacosås/salsa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar