Det finns massor med recept på vaniljrutor på nätet. Jag har gjort
ett hopkok av dessa till min variant. Supergoda är de och väldigt smidiga att ha i frysen. Ta upp de bitar du vill ha från frysen, tina dem lite i mikron så de blir lite varma och pudra sedan på florsocker, som nybakat! :)
Deg:
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 msk bakpulver
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 msk bakpulver
Fyllning:
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 dl kesella vanilj
5 dl crème fraîche 34%
5 dl crème fraîche 34%
florsocker till garnering
Arbeta snabbt ihop
smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en deg i
matberedaren. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck ut hälften av
degen på plåten. Jag gör små kanter av degen på sidorna så vaniljsmeten inte rinner ut.
Fyllning: Blanda samman ägg, socker och vaniljpulver. Blanda i crème fraîche och kesella försiktigt. Bred ut fyllningen över bottnen.
Smula över resterande deg över fyllningen. Grädda i 200°C i ca 30 minuter. Låt kakan svalna helt och ställ sedan in i kylskåpet. Skär i rutor och pudra florsocker över innan servering.
Ska kakan frysas så strö inte på florsockret utan frys kakan i bitar och strö på florsockret efter upptining, precis innan servering.
Fyllning: Blanda samman ägg, socker och vaniljpulver. Blanda i crème fraîche och kesella försiktigt. Bred ut fyllningen över bottnen.
Smula över resterande deg över fyllningen. Grädda i 200°C i ca 30 minuter. Låt kakan svalna helt och ställ sedan in i kylskåpet. Skär i rutor och pudra florsocker över innan servering.
Ska kakan frysas så strö inte på florsockret utan frys kakan i bitar och strö på florsockret efter upptining, precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar