torsdag 1 april 2021

Mangotårta

En god, len och inte så söt tårta.
Det går att göra bottnen utan att ha in den i ugnen också, ställ den då i stället kallt.


12 digestive, krossas
1 dl kokosflingor
100 g smält smör

Sätt ugnen på 175 gr. Blanda ingredienserna till botten och tryck ut i botten på en form. Grädda 10 min. Låt svalna helt.

250 g mango
1 lime
5 gelantinblad
200 g philadelphia
2 dl grekisk yoghurt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Blötlägg gelantinbladen 5 min i vatten. Mixa mango och limejuice till en pure, värm på den och lägg i gelantinbladen, rör tills de smälter. Låt svalna.
Vispa ihop ost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker. Rör i mangopuren. Vispa grädden och vänd ner i mangosmeten. 
Häll smeten över botten. Ställ svalt medan du gör mangorippel. 

200 g mango
1 lime
1 msk florsocker
1/2 gelantinblad

Lägg gelantinbladet i blöt 5 min. Mina mango, limejuice och florsocker till en pure. Ta ca 2 msk av pure och värm, lägg i gelantinbladet och rör tills det smält. Blanda i det i övriga mangopuren. 
Lägg några större klickar av pure på tårtan och dra med en kniv el sked genom allt för att skapa ett fint mönster.

Ställ svalt minst 3 h. Tårtan går även bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar