Dubbelmarinerad fläskfilé är väldigt smidigt då man ska förbereda maten eller då man ska ha med sig picnic-mat. Servera till exempel med potatissallad eller pastasallad (länk Sweet chili-pastasallad).
ca 600 g fläskfilé (el fläskytterfilé)
Marinad 1:
2 st pressade vitlöksklyftor
1/2 dl vatten
1 dl vitt vin
1/2 dl olja
2 tsk torkad timjan
Marinad 2:
1 röd chili, hackad
1 pressad vitlöksklyfta
1,5 msk kinesisk soja
1,5 msk balsamvinäger
3/4 dl olja
1 dl hackad persilja
1 krm peppar
1/2 tsk salt
Putsa köttet. Blanda marinad 1 och lägg köttet i den. Låt ligga ett par timmar eller över natten.
Tag upp köttet och torka av det, bryn i olja och lägg det sedan i en ugnssäker form. Grilla i 150 gr till 70 gr (ca 25-30 min). Blanda marinad 2. Låt köttet svalna något och lägg sedan köttet i marinaden, i dubbla plastpåsar. Låt ligga några timmar. Skiva köttet och häll över marinaden, salta, peppra och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar