lördag 9 september 2017

Citronpaj

En supergod paj med frasigt skal och sur-söt fyllning. Pajen är smidig att förbereda några timmar eller en halv dag innan servering.

Pajskal:
125 g smör
2 ½ dl mjöl
½ dl florsocker

Sätt ugnen på 175 gr. Arbeta samman delen i en matberedare. Tryck ut i en form med avtagbara kanter och grädda i ugnen, i 15-20 min.

Fyllning:
2 ägg
2-2 ½ dl socker
1 msk rivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
½ tsk bakpulver
1 krm salt

Till servering:
florsocker
grädde

Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i pajskalet och grädda ca 25 min. Täck pajen med folie om den blir för mörk i kanterna.
Låt svalna. Pudra med florsocker innan servering. Servera med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar