Picklad rödlök passar bra till t.ex. pulled pork/beef eller hamburgare. Det är inte särskilt svårt att göra, men kräver lite framförhållning. Kom ihåg att titta på ättikan hur stark den är och välj rätt recept efter det. :) Jag har gjort det felet, så jag vet att det är lätt hänt...
1 burk
Med 24%-ig ättika:
1/4 dl ättika (24%)
1 3/4 dl vatten
1 dl socker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3-4 rödlökar
Med 12%-ig ättika
½ dl ättika (12%)
1 ½ dl vatten
1 dl socker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3-4 rödlökar
Koka upp ättika, vatten och socker, tillsätt salt och peppar, låt svalna. Skiva löken i hela ringar eller halva ringar. Lägg löken i en burk och häll på lagen. Låt stå i kylen ca 3 timmar el över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar