Detta är en mycket god sallad som känns lite finare och ett glas rött passar perfekt till. Köttet kan tillagas i ugn eller grillas, och det kan även förberedas en dag i förväg och marineras i kylen över natten. Jag tycker dock salladen är som godast när den är något ljummen.
Receptet kommer från www.arla.se.
4 port
600 g fläskfilé
2 msk smör
Rub:
1 msk farinsocker
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk malen ingefära
½ tsk malen kanel
Marinad:
2 dl hoisinsås
1 röd chili, finhackad
2 msk flytande honung
2 tsk kinesisk soja
Sallad:
200 g äggnudlar
75 g sockerärtor
2 morötter
4 salladslökar
ca 3 msk sesamfrön (ev. rostade)
ev. 1 kruka koriander (kan uteslutas)
Till servering:
ca 2 dl gourmet crème fraiche ingefära chili
Sätt ugnen på 175 gr. Blanda ihop ruben och klappa in den i köttet. Låt köttet vila ca 30 min i rumstemperatur.
Bryn köttet runt om i smör, lägg i ugnssäker form och stek i mitten av ugnen till en temperatur på 68 gr.
Blanda ihop marinaden. Låt det varma köttet marinera i marinaden tills det svalnat något. Skär köttet i strimlor och lägg tillbaka det i marinaden. (Hit kan förberedas dagen innan om så önskas.)
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Spola dem i kallt vatten.
Strimla grönsakerna och blanda med med nudlarna. Lägg upp salladen på ett fat eller i en form, lägg på köttet och ringla över marinaden. Strö över sesamfrön och ev. koriander.
Servera med crème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar