Ruggiga höstdagar som denna passar det bra med en värmande soppa. Detta är en soppa som värmer upp kroppen både genom sin värme och hettan från chilifrukterna.
Om det blir soppa över som ska sparas till dagen efter så blanda inte ihop pastan och soppan förrän den ska värmas.
4 portioner
1 gul lök
2 selleristjälkar
1 jalapeño
1 grön chili
ca 2 msk olivolja
4 tomater
½-1 grillad kyckling
4 dl pastaskruvar
1 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning kycklingbuljong
1 dl grädde
ca 1 tsk salt
peppar
riven parmesan till servering
Koka upp vatten till pastan. Hacka lök, jalapeño, chili och tomater. Skiva sellerin. Rensa och dela kycklingen i mindre bitar. Koka pastan al dente, häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Stek lök, selleri, jalapeño och chili i olja ca 5 min (de ska inte ta färg), tillsätt tomaterna och låt puttra ca 5 min (tomaterna ska ha kokat sönder). Häll i vatten, buljongtärningar och kyckling, låt koka upp och sjud i 5 min. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Lägg pastan i soppskålar och häll på soppan.
Servera soppan med riven parmesan och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar