Ett recept som är utmärkt för de nyplockade kantarellerna. Välj gärna de mindre svamparna och behåll dem hela i rätten. Kantarellerna passar bra ihop med Västerbottenost och timjan, och morötterna gör rätten lite krispig. Servera pastan med fläskfilé som jag gör eller ha den vegetarisk.
Receptet har jag hittat på Coop.
4 portioner
ca 500 g fläskfilé
smör
300 g gula kantareller
1 gul lök
2 dl grädde
1 dl vatten
2 msk konjak
1 stor morot
1 kvist timjan
75 g Västerbottenost
ca 2 krm salt
peppar
4 port färsk tagliatelle
Sätt på rikligt med vatten, salta.
Skär fläskfilén i skivor, stek dem i smör. Lägg på en tallrik.
Dela stora kantareller, hacka löken. Stek svamp och lök tills de fått fin färg. Tillsätt grädde, vatten och konjak, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt fläskfilén och låt puttra 5 min.
Koka pastan enligt anvisningarna. Skala moroten och skär den i tunna strimlor med skalaren. Riv osten och repa timjankvisten.
Varva pastan, såsen, ost, morot och timjan i en stor skål. Servera!
Den blev ganska smaklös när jag gjorde den så något fel gjorde jag nog. Hade ingen timjan så jag tog mer konjak istället hehe.
SvaraRadera/C
Jasså? Det var tråkigt. Timjan ger karaktär till rätten så det är bäst att ha med den. Jag skulle rekommendera dig att öka lite på osten och salt och peppar för att få upp smaken. Du kan också tillsätta lite fond i såsen då du kokar den för att förhöja smaken.
SvaraRaderaDetta är verkligen en favoriträtt här hemma, så jag skulle rekommendera dig att ge den ytterliga en chans. Men vi har alla olika smak så det kan heller inte passa alla.
Lycka till om du vågar testa på den igen!
Hälsningar Lisa