En soppa är en perfekt avslutning på en god middag, inte så mastigt men väldigt gott. När jag åt den här soppan fick jag minnen från barndomstiderna, då jag vid några enstaka tillfällen åt Ananassplitt. Det var nämligen inte min favoritglass, det fanns många andra glassar jag tyckte bättre om och man var ju tvungen att välja (men den var ändå god). Jag tycker den här soppan blev himla god, och det är härligt när den ger lite nostalgi på köpet.
Apropå gamla glassar så vill jag tipsa om lite glassnostalgi, gå in på GBs nostalgisida och titta på glassar från förr...
4 små portioner
1 ananas
1 mango
1 dl kallt vatten
1 del apelsinjuice
1 lime
Vaniljkesella:
2 äggula
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl kesella
Soppa: Skala ananasen och skär bort den hårda mittdelen, skär bort skalet på mangon. Dela ananas och mango i bitar. Mixa frukten och vätskan i en blender, pressa i limen.
Vaniljkesella: Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vaniljsocker. Vänd ner kesellan i äggsmeten.
Ställ både soppan och kesellan kallt en timme innan servering.
Mmm, gott!
SvaraRadera