Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

onsdag 11 januari 2023

Hedgehog bread


1 limpa grekiskt lantbröd el liknande
1 dl olja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk flingsalt
1 msk hackad rosmarin

1 rund brieost

Skär brödet i rutor utan att skära igenom botten. Blanda olja, vitlök, salt och rosmarin. Häll oljan mellan rutorna och lite på brödet.

Skär bort toppen på osten. Gör en folieform och sätt osten i den, och lägg över folie.

Sätt brödet och osten i ugnen på 200 gr i ca 15 min el tills brödet fått färg och osten är härligt smält. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar